over MCP

20160828-mcp-sp_1

Herman van Teylingen: MAESTRO CORTADOR PROFESIONAL. 

Professioneel meester in het snijden van (Spaanse) Jamones & promoter van Spaanse food specialiteiten in Nederland en Belgie.

 
Al 20 jaar ben ik bijzonder gepassioneerd over alles wat met de Spaanse cultuur en food  te maken heeft en in het bijzonder: DE SPAANSE JAMÓN IBÉRICO.

Door mijn slagers achtergrond had  ik een goede basis om deze hammen bij diverse gelegenheden uit te snijden. Zo kwam het idee om met de opgebouwde vaardigheden van mijn hobby ook gedeeltelijk mijn vak te maken.  Om dit te verwezenlijken moest ik volgens Spaans voorschriften, snijtechnieken en protocol de  jamónes leren snijden en in het land van herkomst.

Cursussen in o.a  Albacete, Salamanca,  Cuidat  Redrigo en Madrid waren een bijzondere en leuke ervaring.

Zo heb ik de laatste jaren de volgende cursussen gevolgd:Maestro-Cortador-Profesional-Logo-wit
  • Masterclass 7 Hermanos in Toledo
  • Masterclass van Maestro Cortador Juan A Peréz in Madrid
  • Workshop van Maestro Cortador Javier Torres Alba in Albacete.
  • Diverse nationale Cortador wedstrijden in: Asturias- Albacete- Salamanca.
  • Opleiding van o.a de in Spanje bekende Maestro Cortadores Profesionals:
    Juan A Peréz & Javier Torres Alba

Op 12 november 2017 heb ik tijdens deelname aan een examen in Madrid mijn fel begeerde titel: MAESTRO CORTADOR DE JAMÓN PROFESIONAL officieel als eerste Nederlander behaald.

 

20171112_185039
Nét na mijn examen

 

20171112_193710-certificaat
mijn cerficaat
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MCP - de film